Τεχνικές συμβουλές

Free

Αναβάθμιση Laptop

  • 00m 00s
Price: Free

Εάν το Laptop μας ή ο σταθερός υπολογιστής μας κολλάει ή είναι πολύ αργός η πρώτη μας σκέψη είναι η αναβάθμιση. Πριν προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε αναβάθμιση είναι καλό να προσδιορίσουμε το πρόβλημα ή να απευθυνθούμε σε ένα τεχνικό για να μας βοηθήσει. 

Σε διάφορες περιπτώσεις αν το internet στον υπολογιστή μας είναι αργό αυτό δεν σημαίνει ότι ο υπολογιστής μας θέλει αναβάθμιση αλλά επειδή είναι πολύ δύσκολο διαγνώσουμε από μόνοι μας την αιτία του προβλήματος για αυτό προτείνουμε πάντα να συμβουλεύεστε ένα τεχνικό πριν αποφασίσετε τι θα κάνετε. 

Στον παρακάτω σύνδεσμο σελίδα υπάρχει η δυνατότητας ενός μικρού ελέγχου της ταχύτητας της γραμμής σας.

https://fast.com/el/ εάν η ταχύτητα της γραμμής σας είναι μικρή απευθυνθείτε στον πάροχο σας. 

Μνήμη 

Για τα laptop αλλά και σταθερούς υπολογιστές, προκειμένου να λειτουργήσουν χωρίς ιδιαίτερα κολλήματα τα 4GB RAM είναι ικανοποιητικά. Η αναβάθμιση σε μνήμη δεν θα τους προσφέρει περισσότερη ταχύτητα και είναι κυρίως όταν χρησιμοποιούμε εξειδικευμένες εφαρμογές όπως το Photoshop, CorelDRAW και άλλα σχεδιαστικά προγράμματα που απαιτούν μνήμη. 

Κάρτα γραφικών 

Η κάρτα γραφικών στα Laptop στο 99% των περιπτώσεων δεν αναβαθμίζετε και στα περισσότερα είναι ενσωματωμένη. 

Επεξεργαστής

Ο επεξεργαστής των περισσοτέρων Laptop δεν αναβαθμίζετε αλλά και ακόμα και αυτό να είναι εφικτό δεν συνίσταται γιατί το σύστημα ψύξης μπορεί να μην επαρκεί μετά. 

Κάρτα ήχου

Η κάρτα ήχου είναι και αυτή ενσωματωμένη και δεν αναβαθμίζετε αλλά υπάρχουν εξωτερικές κάρτες ήχου USB μορφής που μπορούν να κάνουν θαύματα. 

SSD Δίσκος

Η μόνη ουσιαστική αναβάθμιση για να αυξήσετε την ταχύτητα του laptop αλλά και του σταθερού υπολογιστή σας είναι η αλλαγή του εσωτερικού σκληρού δίσκου από συμβατικό σε SSD. 

Η τεχνολογία SSD προσφέρει τεράστια ταχύτητα στον υπολογιστή σας γιατί τα περισσότερα προγράμματα αλλά και το λειτουργικό χρησιμοποιούν συνέχεια τον σκληρό δίσκο για να αποθηκεύουν προσωρινά δεδομένα προς επεξεργασία. Με αποτέλεσμα όσο ποιο γρήγορος είναι ο σκληρός δίσκος ο υπολογιστής σας να λειτουργεί ταχύτερα.

Ο κλασικός δίσκος που ενδέχεται να έχει το laptop σας επειδή είναι προηγούμενης τεχνολογία δηλαδή με πραγματικούς δίσκους μέσα του αλλά και με κεφαλές που μοιάζουν με του Πικάπ σε μικρογραφία περιορίζετε πάρα πολύ γιατί δεσμεύεται από την ταχύτητα που περιστρέφονται οι δίσκοι αλλά και την κίνηση των κεφαλών, σε αντίθεση με την νέα τεχνολογία δίσκων SSD που δεν έχουν κινητά μέρη και αποτελείται από ηλεκτρονικά εξαρτήματα. 

Με την αλλαγή του δίσκου σας σε SSD θα δείτε άμεσα αποτελέσματα στην ταχύτητα εκκίνησης του υπολογιστή αλλά και στην χρήση των διαφόρων προγραμμάτων. Σε πολλές περίπτωσης και στην ταχύτητα του interent γιατί ακόμα όταν θέλουμε να δούμε μια σελίδα στο internet αυτή αποθηκεύεται προσωρινά στο laptop μας και μετά μας την εμφανίζει.

Άλλα ωφέλει που μπορείτε να έχετε από την αναβάθμιση σε SSD δίσκο είναι η μικρότερη κατανάλωση σε ρεύμα και κατ επέκταση η μικρότερη φθορά του υπολογιστή σας. Η μπαταρία του Laptop σας θα κρατάει περισσότερο γιατί απαιτείται μικρότερη κατανάλωση ρεύματος για τον δίσκο. Τα δεδομένα σας θα είναι πιο ασφαλή γιατί με τους παλιούς συμβατικούς δίσκους επειδή υπάρχουν κεφαλές και κινητά μέρη με ένα τράνταγμα ή ένα πέσιμο του laptop μπορεί ο δίσκος να γρατζουνιστεί και να χάσετε δεδομένα, ενώ με τον SSD δίσκο δεν έχετε αυτά τα προβλήματα αφού δεν έχει κινητά μέρει. Επίσης το βάρος του SSD είναι σαφώς μικρότερο. 

Για την σωστή αναβάθμιση του υπολογιστή σας μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα από τα καταστήματα μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε περεταίρω και εφόσον θέλετε να αναλάβουμε την αναβάθμιση του. 

Σελίδα επικοινωνίας 

 

Short Description

Αυξήστε την ταχύτητα του laptop σας σωστά και οικονομικά!