Τεχνικές συμβουλές

Αντίγραφο ασφαλείας
Free

Αντίγραφο ασφαλείας

  • 00m 00s
Price: Free

Είναι καλό να ενημερωθείτε και να έχετε πάντα ως βάση ότι κανένα σύστημα backup δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν θα τα χάσετε τα αρχεία και τις φωτογραφίες σας, απλά με το να έχουμε τα σημαντικά αρχεία ή φωτογραφίες μας σε περισσότερα από ένα σημεία μειώνουμε τον κίνδυνο ότι δεν θα συμβεί ταυτόχρονα καταστροφή σε όλα.  

Backup σε usb stick ή εξωτερικό σκληρό δίσκο

Μία τεχνική για να κάνετε backup του Laptop σας αλλά και γενικά του σταθερού υπολογιστή σας είναι καλό να έχετε ανάλογα με τον όγκο των πραγμάτων που θέλετε να κάνετε backup από ένα usb stick – flash ή ένα εξωτερικό δίσκο κατά προτίμηση μικρού μεγέθους για να μπορεί να είναι και εύκολα μεταφερόμενος. Αυτό σαν τεχνική προϋποθέτει ότι κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα αντιγράφετε τα αρχεία σας από τον υπολογιστή ή το laptop σας στον εξωτερικό μέσω που έχετε επιλέξει, το usb stick ή τον εξωτερικό δίσκο. Προτείνουμε εξωτερικό δίσκο γιατί σε διάφορες περιπτώσεις δεύτερου εσωτερικού δίσκου με μια υπέρταση ρεύματος μπορεί να καταστραφούν και οι δύο δίσκοι ταυτόχρονα αφού βρίσκονται στην ίδια τροφοδοσία ρεύματος και έτσι μειώνετε την πιθανότητα ταυτόχρονης καταστροφής. 

Backup στο internet σε cloud 

Ένα πολύ καλό και αυτόματο backup είναι το Google Drive που μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.google.com/drive/ . Η Google με αυτή την υπηρεσία σας προσφέρει 15GB αποθηκευτικού χώρου εντελώς δωρεάν και το ποιο σημαντικό είναι ότι κάθε φορά από αλλάζετε ένα αρχείο στον υπολογιστή σας όπως το να προσθέσετε μέσα σε ένα αρχείο κειμένου ή ένα αρχείο excel  στον υπολογιστή σας ή προσθέτετε ένα καινούριο αρχείο με το ειδικό πρόγραμμα που προσφέρει η google αυτό το αρχείο κρατιέται αυτόματα backup στον χώρο που σας προσφέρει και τα αρχεία σας μπορούν να είναι προσβάσιμα από οποιοδήποτε υπολογιστή οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει internet εφόσον έχετε τους κωδικούς σας. Την εφαρμογή για το αυτόματο backup της google μπορείτε να την βρείτε εδώ https://www.google.com/drive/download/ . Επίσης με το backup στο google drive μπορείτε μέσω τις εφαρμογής που παρέχει να επιλέξετε πιες θέσεις του υπολογιστή σας θα έχουν αυτόματο backup και πιες όχι. Εάν σας φοβίζει η ασφάλεια δεδομένων έχουμε να σας πούμε ότι πιο πιθανό είναι κλέψει κάποιος τον υπολογιστή σας προκειμένου να σας πάρει τα αρχεία και λιγότερο πιθανό να σπάσει τα συστήματα ασφάλειας της Google. Τεχνικά το backup σας στην Google δεν βρίσκετε καν σε ένα υπολογιστή αλλά διαμοιράζονται κομμάτια του σε πολλούς υπολογιστές με αποτέλεσμα ακόμα και κάποιος υπάλληλος η hacker να έχει πρόσβαση σε ένα υπολογιστή που βρίσκονται κάποια backup δεν μπορεί να πάρει καμία πληροφορία και κανένα αρχείο γιατί όλες οι πληροφορίες είναι κρυπτογραφημένες και έχετε πρόσβαση σε αυτές μόνο εσείς και ούτε καν η ίδια η Google. Για μεγαλύτερες απαιτήσεις σε χώρο προσφέρει πακέτα των 100GB με περίπου 20 ευρώ το χρόνο ή και μεγαλύτερα. Τέλος το να κρατάτε το backup σας στην google πιστεύουμε ότι είναι το ασφαλέστερο μέσο backup γιατί ακόμα και στο σπίτι ή τον εργασιακό σας χώρο αν μπει ένας κλέπτης ότι backup και να έχετε στον ίδιο χώρο αν τα κλέψει όλα χάνετε τα πάντα, ενώ με το backup στο internet το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε ένα καλό κωδικό που γνωρίζετε μόνο εσείς. Αν και εμείς πιστεύουμε ότι το Google drive είναι η καλύτερη λύση με μια αναζήτηση στο internet  για cloud backup θα βρείτε πολλές εταιρείες με διαφορετικά πακέτα που μπορεί να σας εξυπηρετούν καλύτερα. 

Εάν θέλετε να ρυθμίσουμε Το laptop σας ή τον σταθερό υπολογιστή σας ή και το κινητό για να κρατάνε αυτόματα αντίγραφο ασφαλείας μπορείτε να μας καλέσετε από την Σελίδα επικοινωνίας προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε

 

Short Description

Πώς θα έχετε ένα backup αρχείων και φωτογραφείων δωρεάν!