Τεχνικές συμβουλές

Free

Αντιβιοτικό Η/Υ

  • 00m 00s
Price: Free

Το αντιβιοτικό ή αλλιώς antivirus είναι πολύ σημαντικό για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκειμένου να σας προστατεύει από κακόβουλο λογισμικό και επιθέσεις κατά του υπολογιστή σας. 

Πριν αποφασίσετε ποιο αντιβιοτικό θα επιλέξετε να έχετε είναι καλό να γνωρίζετε ότι κανένα αντιβιοτικό δεν σας προσφέρει πλήρη προστασία και ανάλογα με την χρήση που κάνετε στον υπολογιστή σας είναι πολύ εύκολο να κολλήσετε κάποιο ΙΟ ακόμα και να έχετε το καλύτερο αντιβιοτικό. Για παράδειγμα αν μπείτε σε μια σελίδα και το αντιβιοτικό σας βγάλει μήνυμα ότι υπάρχει κακόβουλο λογισμικό αλλά επιλέξετε να παρακάμψετε αυτή την προειδοποίηση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κολλήσετε αυτό τον IO.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πελάτες μας είπαν ότι επειδή μπήκα σε σελίδα τράπεζας ή στο υπουργείο νόμιζα ότι το αντιβιοτικό μου βγάζει μια ψευδή ένδειξη για ιούς και προχώρησα με παράκαμψη του αντιβιοτικού και έτσι κόλλησαν ιούς και καταστράφηκε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή του. Άλλες περιπτώσεις που κάποιος γνωστός τους έστειλε μήνυμα και ενώ είχαν ένδειξη από το αντιβιοτικό ότι υπάρχει ιός προκειμένου να δουν το μήνυμα ή την φωτογραφία που τους στείλανε κόλλησαν τον IO. 

Το αντιβιοτικό κατά 99,99% δεν βγάζει ψευδή ένδειξη. Για εμάς 100% δεν βγάζει ψευδή ένδειξη απλά πάντα αφήνουμε ένα απειροελάχιστο ποσοστό λάθους. 

Επαναλαμβάνοντας και συνοψίζοντας αυτό που προστατεύει τον υπολογιστή μας είναι οι γνώσεις και η σωστή χρήση πρωτίστως και στην συνέχεια το αντιβιοτικό.

Σε περιπτώσεις που θέλετε να μπαίνετε σε ιστοσελίδες που ενδέχεται να έχουν ιούς, επειδή είναι πολύ δύσκολο να μην πατήσετε σε κάποια από τις παγίδες που στήνουν μπορούμε να εγκαταστήσουμε ένα κρυφό σύστημα στον υπολογιστή σας που με το πάτημα ενός κουμπιού θα επανέρχεται σε αρχικό στάδιο σαν να κάνετε επανεγκατάσταση του λειτουργικό αλλά ταυτόχρονα θα έχει μέσα του και όλες τις ρυθμίσεις σας καθώς και τα προγράμματα σας.

Ένα από τα καλύτερα αντιβιοτικά για υπολογιστές είναι το https://www.avast.com όπου η δωρεάν έκδοση που έχει είναι πλήρως ικανοποιητική και μπορείτε να το πάρετε από το website τους.  Το AVAST προκειμένου να πουλήσει και την πληρωμένη έκδοση βγάζει διάφορες ανακοινώσεις στον υπολογιστή σας κατά καιρούς για πράγματα που μπορεί να βελτιώσει στον υπολογιστή σας. Κατά τη γνώμη μας και η δωρεάν έκδοση είναι πλήρως ικανοποιητική οπότε μπορείτε απλά να τα αγνοείται αυτά τα μηνύματα. Φυσικά στην σελίδα του έχει σύγκριση των διαφόρων εκδόσεων για να κάνετε την επιλογή που σας ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες σας. 

Στα windows 10 υπάρχει εγκατεστημένο αντιβιοτικό με το όνομα Windows Defender και είναι αρκετά καλό και ελαφρύ, οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να βάλετε κάποιο πιο εξειδικευμένο. 

Εάν δεν ξέρετε πώς να κάνετε εγκατάσταση του Αντιβιοτικού στον υπολογιστή σας μπορείτε να τον φέρετε σε ένα από τα καταστήματα μας ή να συνδεθούμε απομακρυσμένα και να το κάνουμε εμείς για εσάς. 

Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας 

Σελίδα επικοινωνίας

 

Short Description

Τι να επιλέξετε για την καλύτερη προστασία του υπολογιστή σας