Τεχνικές συμβουλές

Χαλασμένο βύσμα τροφοδοσίας laptop
Free

Χαλασμένο βύσμα τροφοδοσίας laptop

  • 00m 00s
Price: Free

Χαλασμένο βύσμα τροφοδοσίας laptop

 

Πολλές φορές όταν ένα laptop δεν μας δίνει καμία ένδειξη ότι παίρνει ρεύμα οφείλετε στο βύσμα τροφοδοσίας που βρίσκετε στο laptop. Εάν χρησιμοποιούμε μη γνήσιο και μη κατάλληλο τροφοδοτικό αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο. Άλλες φόρες μπορεί να χαλάσει το βύσμα επειδή το έχουμε συνέχεια στο ρεύμα και παράλληλα το μετακινούμε. 

Η πρώτη διάγνωση που μπορούμε να κάνουμε είναι ο οπτικός έλεγχος για να  δούμε φθορές η εμφανές σπάσιμο η στράβωμα του βύσματος τροφοδοσίας που είναι πάνω στο laptop. 

Εφόσον δεν υπάρχουν εξωτερικές φθορές, κουνάμε το βύσμα ελαφρά προς όλες τις κατευθύνσεις και ενώ το έχουμε στο ρεύμα και κοιτάμε αν ανάβει το λαμπάκι ένδειξης ρεύματος που έχει το laptop. Σε περίπτωση που ανάβει έστω και στιγμιαία τότε το ποιο πιθανό είναι ότι το βύσμα έχει ξεκολλήσει μέσα από την πλακέτα. Προσοχή δεν προσπαθούμε να το στερεώσουμε σε θέση που τροφοδοτείτε προκειμένου να λειτουργήσουμε το laptop μας. το κάνουμε μόνο για έλεγχο και προχωράμε με την αντικατάσταση βύσματος σε κάποιο τεχνικό.

Δεν είναι όλα τα βύσματα του laptop κολλημένα στην μητρική πλακέτα του laptop. Υπάρχουν πάρα πολλά που ενώνονται με το laptop με καλώδιο και ειδικό κούμπωμα οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι απίθανο να έχει χαλάσει το βύσμα εφόσον δεν έχει και οπτική φθορά.

 

Short Description

Όταν βλέπετε ότι το βύσμα του τροφοδοτικού σας δεν εφαρμόζει σωστά ή κάτι πάει στραβά