Τεχνικές συμβουλές

Μπαταρία laptop
Free

Μπαταρία laptop

  • 00m 00s
Price: Free

Μπαταρία laptop

 

Η μπαταρία του laptop σας είναι αναλώσιμο και αυτό σημαίνει ότι έχει περιορισμένη διάρκεια και κάποια στιγμή θα χαλάσει και θα χρειαστεί αντικατάσταση.  

Για την καλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής της μπαταρίας μην αφαιρείτε πάνω από τον υπολογιστή την μπαταρία. Δυστυχώς σε κάποιες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με υπολογιστές  λένε ακριβώς το αντίθετο.

Η μπαταρία του laptop μπορεί να αποθηκευτεί εάν είναι γεμάτη 45-60% και όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών. 

Άρα εάν υπάρχει σοβαρός λόγος που θέλουμε να αποθηκεύσουμε την μπαταρία μας φροντίζουμε να είναι στο 45-60% γεμάτη και να την αποθηκεύσουμε σε ένα δροσερό μέρος όχι για περισσότερο από 6 μήνες. Μετά τους έξι μήνες θα πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε για 4 με 10 κύκλους φόρτισης και μετά να την αποθηκεύσουμε πάλι. 

Επειδή όλα αυτά δεν είναι εφικτά καλό θα είναι να μην αποθηκεύουμε την μπαταρία μας. 

Η μπαταρία όταν είναι πάνω στον laptop σας μόνιμα, το προστατευτεί σε πολλές περιπτώσεις από πτώση τάσης ή και υπέρταση με αποτέλεσμα το όφελος να μην χαλάσει το laptop σας είναι σαφώς μεγαλύτερο από το ενδεχόμενο  να χαλάσει η μπαταρία γρηγορότερα. 

Η μπαταρίες έχουν φτιαχτεί για να χρησιμοποιούνται με ένα μέσω όρο χρήσης που θα έχετε το laptop σας αρκετές ώρες στο ρεύμα αλλά και θα χρησιμοποιείται την μπαταρία όσες φορές θέλετε. 

Συνηθισμένα λάθει είναι:

Είναι λάθος να φορτίζουμε το laptop, και όταν γεμίσει η μπαταρία να το λειτουργούμε με την μπαταρία χωρίς λόγο. Εάν μέσα στην μέρα και χωρίς λόγο το φορτίζουμε και το αποφορτίζουμε 4 με 5 φορές το ποιο πιθανό είναι ότι η μπαταρία μας θα χαλάσει ποιο γρήγορα. 

Είναι λάθος να αφήνουμε μόνιμα το laptop στο ρεύμα χωρίς να χρησιμοποιούμε ποτέ την μπαταρία. Οι μπαταρίες πρέπει να χρησιμοποιούνταi δύο με τρεις  φορές το λιγότερο μέσα στο μήνα μέχρι το 25% της φόρτισης τους. 

Είναι λάθος να εξαντλούμε την μπαταρία κάτω από το 25% της φόρτισης τους. Όσο ποιο πολλές φορές εξαντλούμε τελείως την μπαταρία κάτω από το 25% τόσο ποιο γρήγορα θα χαλάσει. 

Είναι λάθος να αφήνουμε την μπαταρία η ολόκληρο το laptop σε ζεστά μέρη ή απάθειας στον Ήλιο. Ο μεγαλύτερος εχθρός της μπαταρίας είναι οι ζεστές επιφάνειες ή ο ήλιος. 

Για την σωστή αγορά της μπαταρίας του laptop σας απευθυνθείτε σε ένα από τα καταστήματα μας ή σε κάποιο προμηθευτή στην Ελλάδα που έχει μεγάλη κατανάλωση έτσι ώστε να μην πάρετε πολυκαιρισμένη μπαταρία .

Μην προσπαθήσετε να πάρετε μπαταρία από το εξωτερικό γιατί το ποιο πιθανό είναι ότι θα έρθει χαλασμένη. Το βασικό πρόβλημα είναι ο τρόπος μεταφορά με αποτέλεσμα όσο καλός και να είναι ο προμηθευτής στο εξωτερικό η μπιραρία μέχρι να φτάσει στα χέρια σας θα έχει χαλάσει από λάθος συνθήκες μεταφοράς. 

Για την προμήθεια σε μπαταρίες επιλέγουμε Έλληνες προμηθευτές, εξειδικευμένους στην μεταφορά και αποθήκευση των μπαταριών.

 

Short Description

Βασικές πληροφορίες για τις μπαταρίες των laptop.