Τεχνικές συμβουλές

Σπασμένο βύσμα τροφοδοσίας laptop
Free

Σπασμένο βύσμα τροφοδοσίας laptop

  • 00m 00s
Price: Free

Εάν δεν υπάρχει εμφανές σημάδι σπασίματος πάνω στο βύσμα άλλες ενδείξεις που θα μπορούσαν να αποτελούν συμπτώματα ότι το βύσμα είναι χαλασμένο είναι:
Θερμαίνετε πάρα πολύ το βύσμα με αποτέλεσμα σε μερικές περιπτώσεις να λειώνει ακόμα και το πλαστικό. Έχει παρατηρηθεί ότι όταν το βύσμα έχει φθορές συνήθως στο σημείο κόλλησης πάνω στην μητρική να αυξάνετε κατά πολύ η θερμοκρασία του σε σημείο που να λιώνει το πλαστικό γύρο του ή το πλαστικό του βύσματος από την πλευρά του τροφοδοτικού. Φυσικά η μόνη λύση είναι η αντικατάσταση του βύσματος.

Μπαινοβγαίνει πολύ εύκολα και με την παραμικρή κίνηση το laptop σβήνει.
Σε αυτή την περίπτωση δοκιμάζουμε αν έχουμε την δυνατότητα με ένα άλλο φορτιστή για να καλύψουμε τον παράγοντα ότι δεν φταίει το βύσμα του φορτιστή αλλά του laptop. Αν εξακολουθεί να έχει το ίδιο θέμα τότε κοιτάζουμε για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του βύσματος του laptop. Υπάρχουν βέβαια και αρκετές περιπτώσεις που πρέπει να αλαλάξουμε και το βύσμα του laptop και του φορτιστή.

Δεν παίρνει καθόλου ρεύμα το laptop.
Εάν το laptop μας δεν παίρνει καθόλου ρεύμα, όταν το έχουμε στο ρεύμα, δηλαδή δεν ανάβει κανένα λαμπάκι η οθόνη και δεν ακούμε λειτουργία από ανεμηστηράκι ή συμβατικό δίσκο θα μπορούσε να οφείλετε και το βύσμα του laptop.
Δοκιμάστε να κουνήσετε ελαφρά προς όλες τις κατευθύνσεις το βύσμα να δείτε αν ανάβει κανένα λαμπάκι και αν ναι , απευθυνθείτε σε κάποιο τεχνικό τμήμα για να σας κάνει την αλλαγή. Φυσικά θα πρέπει ο τεχνικός που θα το πάτε να κάνει την πλήρη διάγνωση αλλά αυτό είναι μια καλή ένδειξη.

Λειτουργούσε κανονικά, έσβησε και δεν ξανά άναψε.
Εάν υπάρχει πρόβλημα στο βύσμα ή στο τροφοδοτικό σας αλλά λειτουργεί κάπως η μπαταρία του laptop σας. Μπορεί να λειτουργεί το laptop μέχρι να αποφορτιστεί η μπαταρία και μετά να μην ξανανάψει. Σε μερικές περατώσεις αν το αφήσουμε κάποιες ώρες μπορεί πάλι να μπει σε λειτουργιά και αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημα φορτιστής βύσμα και laptop δεν έχουν την σωστή λειτουργία να μπορούν να φορτίσουν την μπαταρία ενώ είναι σε λειτουργία. Το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο τεχνικό άμεσα για την επίλυση του γιατί κινδυνεύει να γίνει μεγαλύτερη ζημιά.

Short Description

Όταν έχει δημιουργηθεί σπάσιμο στο βύσμα τροφοδοσίας του laptop σας.