Τεχνικές συμβουλές

Συντήρηση Laptop
Free

Συντήρηση Laptop

  • 00m 00s
Price: Free

Η συντήρηση του laptop σας είναι μια από ποιο σημαντικές εργασίες για το laptop σας. Τα περισσότερα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε ένα laptop , ακόμα και να καταστραφεί εντελώς είναι από την κακή συντήρηση ή την έλλειψη συντήρησης.

Η συντήρηση είναι κυρίως το άνοιγμα του laptop ξεβιδώνοντας τα πλαστικά μέρη από το πίσω καπάκι, ο εσωτερικός καθαρισμός από σκόνες και άλλα που μαζεύει. Η απόφραξη των αεραγωγών του laptop για να έχει σωστή ροή αέρα. Η αντικατάσταση αναλώσιμων όπως είναι τα thermal pad και thermal paste καθώς ο καθαρισμός και λίπανση στο ανεμιστηράκι. 

Με την κακή συντήρηση ή την έλλειψη συντήρησης το συχνό φαινόμενο είναι το laptop σας να ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες  με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να καταστραφούν διάφορα ηλεκτρονικά σημεία στην κεντρική πλακέτα όπως είναι η κάρτα γραφικών ή και άλλα. 

Η συντήρηση του laptop κατά μέσω όρο πρέπει να γίνετε μια φορά το χρόνο ή και νωρίτερα ανάλογα αν το σημείο εργασίας που έχουμε το laptop έχει πολλές σκόνες ή και τρίχες.

Ένα καλό πρόγραμμα για να ελέγχετε την θερμοκρασία του laptop σας είναι το HWMonitor. Υπάρχει σε δωρεάν και professional έκδοση και μπορείτε να κάνετε download στον υπολογιστή σας από το παρακάτω link: https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Άλλο ένα καλό πρόγραμμα είναι το AIDA64 που έχει μέσα του και την δυνατότητα για stress test προκειμένου να εξομοιώσει έντονες συνθήκες εργασίας στο laptop και να δείτε αν  ανεβάζει θερμοκρασίες. Υπάρχει σε δοκιμαστική και πληρωμένη έκδοση στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.aida64.com/downloads 

Πριν και μετά την συντήρηση του laptop ελέγχεται τις θερμοκρασίες του laptop σας και αν οι μετρήσεις δεν είναι ικανοποιητικές μετά την συντήρηση επαναλαμβάνετε την  συντήρηση  laptop από την αρχή.

Προσοχή! Ένα από τα λάθη που γίνονται συνήθως από έλλειψη γνώσης ή από λάθος επαγγελματίες είναι να φυσάνε τους αεραγωγούς του laptop χωρίς να το έχουν ανοίξει από μέσα αλλά από έξω όταν είναι κλειστό, προκειμένου να τους αποφράξουν. Αυτό ακόμα και να δώσει μια προσωρινή βελτίωση στις θερμοκρασίες, επειδή οι σκόνες και τα μικροσωματίδια δεν αποβάλλονται αλλά μπαίνουν πιο βαθιά στο laptop είναι σχεδόν σίγουρο ότι στην πορεία θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στο laptop σας ακόμα και να βραχυκυκλώσουν την κεντρική πλακέτα και να το καταστήσουν άχρηστο. 

Για την σωστή συντήρηση του laptop σας μπορείτε να εμπιστευτείτε ένα από τα δύο καταστήματα μας. Πληροφορίες στη σελίδα επικοινωνίας 

Επαγγελματικά σωστά, γρήγορα και οικονομικά μπορείτε να συντηρήσετε το laptop σας σε ένα από τα καταστήματα μας. 
Σελίδα με στοιχεία επικοινωνίας

Short Description

Πώς γίνετε και πότε χρειάζεται να κάνετε συντήρηση στο laptop