Τεχνικές συμβουλές

Τροφοδοτικό laptop
Free

Τροφοδοτικό laptop

  • 00m 00s
Price: Free

Τροφοδοτικό laptop

 

Είναι πολύ σημαντικό για την σωστή λειτουργία και την μακροζωία του laptop σας να έχετε ένα σωστό τροφοδοτικό για το laptop σας

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε είναι:

• Βολτ

• Αμπέρ 

• Μέγεθος βύσματος. 

 

Τα απαιτούμενα VOLT και AMPER αναγράφονται συνήθως στο καπάκι στην πίσω πλευρά του laptop  ή κάτω από την μπαταρία όταν είναι αποσπώμενη. 

 

Τα Βολτ ( volt ) πρέπει να είναι ακριβώς αυτά που αναγράφονται στις απαιτήσεις του τροφοδοτικού του laptop σας. Με μικρές διαφορές 1-2 volt δεν θα παρατηρήσετε άμεσα πρόβλημα αλλά στην πορεία θα δημιουργηθεί σίγουρα πρόβλημα στην μπαταρία αλλά και στο ίδιο το laptop σας οπότε φροντίζετε να επιλέξετε ένα τροφοδοτικό με απόλυτα σωστά volt. 

Tα Αμπέρ μπορούν να είναι ίδια η μεγαλύτερα από την αναγραφόμενη τιμή. Τα αμπέρ προσδιορίζουν την μέγιστη ισχύ που μπορεί το τροφοδοτικό να λειτουργήσει. Το laptop θα χρησιμοποιήσει μόνο τα αμπέρ ( ισχύ ) που χρειάζεται άρα αν έχει περισσότερα δεν θα τα χρησιμοποιείσαι. Το να είναι περισσότερα αμπέρ όχι μόνο δεν είναι κακό αλλά κάνει το τροφοδοτικό να λειτουργεί ποιο ξεκούραστα.

 

Το μέγεθος του βύσματος πρέπει να είναι ακριβώς αυτό που απαιτείτε για τον υπολογιστή σας. Εάν το βύσμα κουνιέται η μπαίνει και βγαίνει πολύ εύκολα στο laptop σας τότε πιθανών δεν είναι το κατάλαλο βύσμα. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό βύσμα το ποιο πιθανό είναι ότι θα βλάψετε το laptop σας. 

*Εάν χρησιμοποιείτε γνήσιο τροφοδοτικό και πάλι νιώθετε ότι το βύσμα κουνιέται τότε πρέπει να ελέγξετε σε ένα τεχνικό αν το βύσμα του υπολογιστή σας έχει πρόβλημα ή το βύσμα του τροφοδοτικού ή και τα δύο. Μην αμελήσατε τον έλεγχο γιατί το laptop σας κινδυνεύει. 

 

Σημαντικό για το τροφοδοτικό είναι ότι δεν πρέπει να ζεσταίνει πολύ και ειδικά το βύσμα. Εάν το τροφοδοτικό από το laptop  σας ζεσταίνει πολύ ελέγξτε τα χαρακτηριστικά του αν ταιριάζουν με τις απαιτήσεις του laptop σας και δοκιμάστε κάποιο άλλο αν υπάρχει διαθέσιμο η πηγαίνετε σε κάποιο τεχνικό για αποφυγή μεγαλύτερης βλάβης. 

 

Το γνήσιο σε σχέση με το συμβατό τροφοδοτικό δεν έχουν διαφορές πέρα από την τιμή εάν το συμβατό τροφοδοτικό έχει φτιαχτεί για το laptop σας και έχει όλα τα σωστά χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω. Ένα από τα συνηθισμένα λάθει είναι η επιλογή ενός συμβατού τροφοδοτικού που δεν έχει κατασκευαστεί για το laptop σας αλλά για διάφορα lapotp. Αυτό έχει μικρές αποκλίσεις από το γνήσιο και κάνει για ένα μικρό test, η για λίγες ώρες λειτουργίας. Δεν κάνει όμως σε καμία περίπτωση για μακροχρόνια χρήση. 

Τα τροφοδοτικά με πολλαπλά βύσματα να τα αποφεύγετε γιατί απευθύνονται κυρίως σε τεχνικούς που ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν σωστά αλλά δεν τα χρησιμοποιούν, παρά μόνο για test, ελέγχους και μικρής διάρκειας τεχνικές εργασίες. 

 

Καλώδιο τροφοδοσίας τροφοδοτικού. 

Το καλώδιο τροφοδοσίας του τροφοδοτικού μπορεί να είναι με δύο πόλους όπως έρχονται αρκετά από τα γνήσια τροφοδοτικά γιατί δεν υπάρχει γείωση σε αρκετές χώρες αλλά καλό θα είναι με τρείς πόλους γιατί ο ένας εκ αυτών είναι η γείωση που μας προσφέρει μεγαλύτερη προστασία. ( σχετική φωτογραφία )   

 

Εάν χρειάζεστε το σωστό τροφοδοτικό για το laptop σας μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα από τα καταστήματα μας στη σελίδα επικοινωνίας. https://www.laptop-service.gr/epikoinonia 

 

Short Description

Επιλογή σωστού τροφοδοτικού για το Laptop σας.