Οδηγίες για την αναβάθμιση του λειτουργικού μας συστήματος; Πρέπει να κάνω τις αναβαθμίσεις στο λειτουργικό μου σύστημα;

Αναβαθμίσεις των Microsoft Windows σε ίδια έκδοση

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε Microsoft Windows ανεξάρτητα από την έκδοση είναι πολύ σημαντικό να έχετε ανοιχτές τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος. 

Οι αναβαθμίσεις βοηθάνε την σωστή λειτουργία του laptop καθώς και την ασφάλεια του υπολογιστή σας  και των αρχείων σας. 

Οι αναβαθμίσεις γίνονται αυτόματα χωρίς την δική σας παρεμβολή. Πολλές φορές κατά την επανεκκίνηση ο υπολογιστής αργεί ασυνήθιστα και αυτό οφείλετε σε αναβάθμιση που εκτελείτε στο παρασκήνιο. Καλό είναι να περιμένουμε μερικές φορές εώς και για 2 ώρες ανάλογα με την ταχύτητα του υπολογιστή μέχρι να ολοκληρωθούν οι αναβαθμίσεις. 

Μερικές φορές μετά από αναβάθμιση έχει παρατηρηθεί να μην λειτουργεί κάποια συσκευή όπως για παράδειγμα ένας εκτυπωτής. Αυτό οφείλετε σε λάθος αναβάθμιση των οδηγών (drivers) για τον συγκεκριμένο εκτυπωτή και πιθανών με κάποια επόμενη αναβάθμιση να επανέλθει. Εάν δεν έχετε αυτό τον χρόνο να περιμένετε για την επόμενη αναβάθμιση τότε κάνετε απεγκατάσταση των οδηγών του εκτυπωτή και επαναλαμβάνεται την εγκατάσταση των αρχικών οδηγών.  Επίσης υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης να μην κάνει αυτόματα αναβαθμίσεις (updates) στους οδηγούς και χαλάσουν ξανά. 

Άλλο ένα πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν και μπορεί να παρουσιαστεί και στο μέλλον είναι μετά από αναβάθμιση να εξαφανιστούν αρχεία μέσα από τον υπολογιστή. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο τέτοιο πρόβλημα είναι καλό να απευθυνθείτε άμεσα σε τεχνικό προκειμένου να σας βρει μια λύση. Μην συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή πριν απευθυνθείτε σε κάποιο τεχνικό. 

Αναβάθμιση των Microsoft Windows σε ποιο σύγχρονη έκδοση. 

Εάν έχετε Windows XP με τουλάχιστον διπύρηνο επεξεργαστή και 2 GB RAM πιθανών να μπορείτε να περάσετε σε ποιο καινούριο λειτουργικό όπως τα Windows 7 η Windows 10.

Δυστυχώς η Microsoft δεν δίνει δωρεάν αναβάθμιση των Windows XP σε 7 η 10 με αποτέλεσμα να πρέπει να προμηθευτείτε μια άδεια. Επίσης πιθανότατα ο υπολογιστής θα είναι ποιο αργός σε περιβάλλον Windows 7 ή Windows 10 γιατί έχουν σχεδιαστεί για ποιο σύγχρονους υπολογιστές. Ένας πολύ σημαντικός λόγος για να προχωρήσετε στην αναβάθμιση είναι επειδή στο internet δεν υπάρχουν αντιβιοτικά και browsers που να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά με τα Windows XP.

Όσοι έχετε Windows 7 με γνήσια άδεια, ενώ η Microsoft έχει σταματήσει τις δωρεάν αναβαθμίσεις κάνοντας εγκατάσταση μια καινούρια έκδοση των Windows 10 ίδια κατηγορίας , δηλαδή Windows  Home, Windows 10 Pro ή ότι έχετε θα  δεχτεί το κλειδί των Windows 7 για ενεργοποίηση. 

Εάν έχετε Windows 8 με γνήσια άδεια το πιο πιθανό είναι το κλειδί της άδειας να είναι υποθηκευμένο στους server της Microsoft οπότε όταν πάτε να κάνετε μια καινούρια εγκατάσταση Windows 10 θα γίνει ενεργοποίηση αυτόματα με το κλειδί που έχετε για τα Windows 8.

Άρα από Windows XP χρειάζεστε νέα άδεια. Από Windows 7 και 8 μπορείτε να εγκαταστήσετε Windows 10 και να τα ενεργοποιήσετε νόμιμα. 

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να μας καλέστε για να βρούμε εναλλακτικές λύσεις η ακόμα και άλλο λειτουργικό όπως το Linux.