Ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που μπορεί να συναντήσουμε είναι εκεί που λειτουργεί το laptop να σβήνει από μόνο του χωρίς να το τερματίσουμε εμείς.

 Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεστε σε υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στον επεξεργαστή και την κάρτας γραφικών λόγο έλλειψης  συντήρησης. 

Η λύση είναι η άμεση συντήρηση του υπολογιστή σας από εξειδικευμένο τεχνικό.  Επίσης η σωστή χρήση των καλύτερων αναλωσίμων της αγοράς όπως thermal paste, pads και άλλα όπου χρειάζεται καθώς και λίπανση στους ανεμιστήρες. 

Το laptop καλό θα είναι να το χρησιμοποιούμε πάντα πάνω σε επιφάνεια γραφείου και όχι στα πόδια μας ή στο κρεβάτι. Ιδανικά μπορούμε να προμηθευτούμε κάποια βάση με ανεμιστήρες για να ενισχύσουμε το κύκλωμα ψύξης του, ειδικά αν εργαζόμαστε πολλές ώρες με αυτό.

Η λανθασμένη χρήση κάνει το laptop να μαζεύει σκόνες ποιο σύντομα από ότι συνήθως, έχουμε συναντήσει ακόμα και τρίχες και μαλλιά να φράζουν τους αεραγωγούς και να εμποδίζουν το laptop να κατεβάσει θερμοκρασία.

Η διαδικασία συντήρησης είναι απαραίτητο να γίνετε από εξειδικευμένο τεχνικό γιατί αλλιώς μπορεί να γίνει ζημία στο laptop σας. 

Το να προσπαθούμε να φυσήξουμε μέσα από τους αεραγωγούς ή να τραβήξουμε τις σκόνες με μια  ηλεκτρική σκούπα είναι μια διαδικασία που δεν ενδείκνυται και μπορεί να βλάψει το laptop σας.  

Οι σκόνες και ρινήματα μετάλλου που μπορεί να έχει μαζέψει το laptop σας εάν δεν αφαιρεθούν σωστά με το πλήρες λύσιμο και καθαρισμό μπορεί απλά να μετακινηθούν και να το βραχυκυκλώσουν.

Τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούμε είναι η πάστα Arctic silver 5 που θεωρείτε η ακριβότερη και καλύτερη θερμοαγώγιμη πάστα στην αγορά δίνοντας ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες στο laptop σας. 

Η αντικατάσταση της πάστας όταν δούμε ότι το laptop ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες και σβήνει είναι απαραίτητη γιατί η πάστα είναι ένα αλώσιμο που ενδέχεται να κοκαλώσει μετά από χρόνια η με δύσκολες συνθήκες εργασίας. 

(Η λειτουργία της πάστας στον υπολογιστή) να βάλω Link

Η έλλειψη σωστής συντήρησης μπορεί να κάψει την κάρτα γραφικών.

Ελάτε άμεσα για συντήρηση του υπολογιστή σας σε ένα από τα καταστήματα μας.